Home edzés Május

Május

by loszparade

A március végi felmondásom után, még volt 30 ledolgozandó napom. Vártam a nagy szabadságot és pihenést. Tervezgettem, hogy mennyit fogok a bringám nyergében tölteni. Majd miután eljött a nagy nap, teljesen másképp alakultak a dolgok, és szinte alig volt időm kerékpározni. De a májusi Giro és Tour de Hongrie nagyban motiváltak, hogy ne felejtsem el, miket írtam fel a listámra.

Ha vissza nézem a májusi Strava adataimat elég vegyes a kép. A kilométerek gyűltek gyűltek, de messze nem úgy, ahogy én azt terveztem. Még a tél végén terveztem egy komolyabb májusi túrát, amiből végül nem lett semmi. Ami köszönhető volt a saját lustaságomnak és kifogásaimnak. Az igazat megvallva úgy telt el az előző hónapom, hogy nem is emlékszem rá, mit is csináltam vagy mi történt.
Persze az alap volt, hogy kimentem szurkolni és fotózni a Giro-ra és a Tour de Honrie-ra, de azzal kapcsolatban is volt jónéhány dolog, amit vagány lett volna kivitelezni. Ilyen lett volna bringával lemenni Balatonfüredre. Vagy a magyar kör utolsó szakaszát meglesni a Mátrában.
Fáradt voltam. Azt hittem, hogy ha ledolgozom az utolsó napot, másnap új emberként kelek ki az ágyból. Feltöltve tele erővel, és tenni akarással. De rá kellett jöjjek, hogy időt kell adjak magamnak a regenerálódásra. Három év kihívásait nem lehet egy éjszaka alatt kipihenni.

Ami nagy változás lesz az az, hogy elkezdtem edzővel dolgozni. Már május közepén elkezdődtek az egyeztetések, hogy mik a célok, de a lényegi munka csak június elején vette kezdetét. Így a nyár elején, már sok csodára nem számíthat az ember. Sajnos ez az év is elment. Persze ez nem azt jelenti, hogy már teljes mértékben csak a jövő évre koncentrálok, és idén már nem megyek sehová.
A Ring24-en biztos rajthoz állok. Cél talán az, hogy több kilométer jöjjön össze, mint az előző évben. Illetve ne haljak meg a táv felénél, és kínok között szenvedjek hosszú órákat, várva a megváltást, hogy vége lesz a versenynek. Idén sokkal tudatosabban fogok nekiugorni és kíváncsian várom, hogy ezzel a tudással vértezve mennyit tudok kihozni magamból.
Illetve saját kihívásokból is Dunát lehetne rekeszteni, így az idei évben néhányat szeretnék azok közül is kipipálni, de ezekről részletesen fogok beszélni a későbbiekben.

Illetve ebben a hónapban egy kis beszámoló is készült az ország kerülésemmel kapcsolatban a We Love Cycling Magyarországi oldalán. A saját határaimat keresve nem gondoltam volna, hogy egyszer ilyen megtiszteltetésben lesz részem általuk. Sőt, ami még felemelőbb, hogy az idei év tavaszán megannyi bejegyzést olvastam, hogy mások is készülnek hasonló kihívásra. Vagy már ki is pipálták azt ?
Az országkerülés az új Balatonkör? ?

Ha első kézből akarsz információt kapni új bejegyzéseimről, iratkozz fel Youtube csatornámra, vagy kövess be Instagramon ?

Ha pedig kíváncsi lennél, hogy épp merre jártam bringával, nézd meg Strava oldalamat is ?

A videó leírásában megtalálhatjátok, hogy melyik rész, melyik bringázásom alatt készült, így ha ti is a saját szemetekkel akarjátok látni a tájat, könnyedén elleshetitek merre is induljatok 😀

You may also like

Leave a Comment