Home edzés Június

Június

by loszparade

A május után a június már kezdett lecsendesedni, de még mindig túl sok volt a zaj körülöttem, hogy teljes mértékben azokra a dolgokra tudjak összpontosítani amikre szeretnék. És hiába telt el jó két hónap a felmondásom óta, még mindig van mit kipihennem, és elrendeznem magamban. Jobban belegondolva, ez a három év úgy telt el az életembe mintha kómában lettem volna, és felébredve újra kellene tanuljak mindent.

Ahogy már azt írtam előző bejegyzésemben hosszas töprengés után végre rávettem magam, hogy edzővel készüljek a kihívásaimra. Aminek nem is feltétlen a jobb teljesítmény hajszolása volt a célja. Henem, hogy legyen egy kerete a mindennapjaimnak. Amire aztán a többi dolgot fel tudom fűzni. Mert ahogy az utóbbi időben bringáztam az minden volt, csak nem értelmes időtöltés, és inkább mondanám menekülésnek a valóságból. Vagy folyamt a nyeregben voltam, vagy hosszú napok teltek el edzés nélkül. Ami valljuk be, nem épp célravezető taktika. De most ha nem is kívánom annyira a mozgást, csak elmegyek és legalább a napi penzumot teljesítem.
Hazudnék ha azt mondamám, hogy nem tetszik. Furcsa, hogy az bringázások mellett másra is van energiám. Ami régebben nem volt elmondható, és az átgondolt felépített tervnek hála több időm is akad. Hisz nem az van, hogy napi 4-5 vagy 6 órákat megyek. Nagyon kellet ez, hogy egy kicsit visszább legyek fogva.
Az első edzések furcsán lazák voltak, de belekóstolva az 5. hétbe, azért vannak napok mikor el tudok fáradni, és érzem is az eredményét.

Az egész procedúra a június 2-i teljesítmény diagnosztikával kezdődött. Sokminden kiderült. Viszont ami nem volt kellemes, hogy felhívták a figyelmemet, hogy a zsigeri zsírom elég magas, és azzal kellene kezdeni valamit. Így a kajálásra is elkezdtem odafigyelni. Egyrészt alapból tervben volt pár kiló leadása. De így még motiváltabban ugortam bele, annak ellenére, hogy nem egyszerű a történet. Túl sok dologra rákaptam ami lényegében valamilyen szintű függőséget okozva nálam, nehezebben tudok szabadulni. Itt gondolok, időtőre és esti rágcsálni valókra.

Ami viszont durván keresztbe vágta a júniusi számításaimat, az az, hogy a hó közepén lévő Balatonköröm útáni reggelen arra ébredtem, hogy nem mozog a nyakam. Vagy a hirtelen 9 óra a nyeregben, vagy az éjszakai rossz alvó pozítszió hazavágta a nyakam. Hihetetlenűl meghúzodott. És még mai napig hol jobb hol rosszabb, de érezhető. A furcsa az volt az egészben, hogy a kör alatt egyáltalán nem éreztem semmit. Viszont reggel arra ébredtem, mintha egy kést szúrtak volna a nyakam bal oldalába. Masször, kenegetés, fájdalom csillapítás. Pihentettés, és minden házi praktika bevetése következett, hogy a hó végi nagy kihívásomra minden rendben legyen.

Június nagy kihívása, az 1925 június 27-n elrajtoló Dunántúli körverseny pályájának bejárása lett volna. Budapest Veszprém Szombathely Kőszeg Sopron Győr Budapest vonalon, 510 kilométeres távon. Sajnos a nyakam nem volt még 100%-s de úgy voltam vele, hogy elindulok és majd meglátjuk. Ha nem megy nem erőltetem, és vagy haza vonatozok, vagy kitalálok valamit.
Hát sajnos már 40-50 km után éreztem, hogy gond lesz. De végül 160 kilométerig jutottam, mire beláttam, hogy nem kellene eröltetni most a dolgot. Így végül úgy döntöttem, hogy anyumnál töltöm az éjszakát, és ha úgy érzem akkor másnap visszatekerek Pestre. Végül így is történt. Kicsit csalódott voltam. De úgy voltam vele, hogy akkor lettem volna tényleg csalódott, ha meg se próbálom.

És lényegében el is érkeztünk a hó végére. Érzésre fúrcsa hónapot zártam. Sokkal több is lehetett volna benne, de egyenlőre így jöttek ki a dolgok. Sajnos ahogy azt a bejegyzés elején is írtam az elmúlt három év nem tűnt el nyomtalanul, és kell hadjak időt magagamban mire minden egyenesbe jön, de haladok az úton, és napról napra jobban vagyok 🙂
Jelenleg teljes mértékben a Ring24-re koncentrálok, hogy ott a tavalyinál több kilométert gyűjtsek be. De a végső cél, egy kiegyensúlyozott verseny lesz 🙂

Ha első kézből akarsz információt kapni új bejegyzéseimről, iratkozz fel Youtube csatornámra, vagy kövess be Instagramon ?

Ha pedig kíváncsi lennél, hogy épp merre jártam bringával, nézd meg Strava oldalamat is ?

You may also like

Leave a Comment