Home Egyéb kategória Feltört Facebook fiókom története – videóban

Feltört Facebook fiókom története – videóban

by loszparade

Sajnos nem indult a legjobban az évem, hisz alig hevertem ki a betegséget, jött a következő csapás, hogy feltörték a facebook fiókomat, és le lettem tiltva. Ami még nem is fájt volna annyira, viszont vele együtt a LószParádé instagram fiókja is zárolva lett.

Erről készítettem is egy kis videót, amiben elmondok minden fontos részletet, hogy mi és hogyan történt, és pár tanácsot is adok nektek, hogy ti ne járjatok így. Bár sok tekintetben magam se értem, miként sikerült bejutniuk. Hisz pont egy éve lényegében minden számomra fontos oldalon, és fiókban be van állítva a két faktoros hitelesítés.
A történetből igyekeztem levonni a következtetéseket, és ezentúl még jobban figyelni, hogy újra ne történhessen meg.

Ami a legfontosabb:
Használjatok bonyolult jelszavakat.
Legyen bekapcsolva a két faktoros bejelentkezés.
Ha felajánlja az oldal, hogy ha megjegyzi a böngészőtöket nem kell beírni a kódot, utasítsátok el. Ne jegyezze meg soha.
Ha össze van kötve az Instagram oldalatok a Facebookkal, válaszátok szét a kettőt, mert probléma esetén le lesz tiltva mindegyik.

Remélem azért végső soron sikerült néhány tanáccsal szolgálnom, hogy minimalizáljuk az esélyét annak, hogy feltörjék bárkinek is az oldalát 🙂

Ha tetszett a videó, akkor oszd meg mással is, hogy minél több emberhez eljuthasson!

Ha első kézből akarsz információt kapni új bejegyzéseimről, iratkozz fel Youtube csatornámra, vagy kövess be Instagramon

Ha pedig kíváncsi lennél, hogy épp merre jártam bringával, nézd meg Strava oldalamat is. 


You may also like

Leave a Comment