Home felhívás Bringaút lezárás Békásmegyeren

Bringaút lezárás Békásmegyeren

by loszparade

Az EuroVelo6-s útjának egy kis szakasza le van zárva 2023.02.08-ig, mivel a Barátság patak torkolatánál zsilip épül. Ez egy elég forgalmas út, és szerintem a helyi kerékpárút terelése nem lett a legjobban megoldva.
Egy döngölt földúton kell haladni. Ami ki tudja meddig lesz ilyen állapotban, hisz nyakunkon az ősz és lassan a tél is. Így gondoltam csinálok egy bejegyzést, hogy véleményem szerint melyek azok az útvonalak amikkel még idejében el lehet kerülni.

A térképen pirossal van jelölve az a kis rész amin jelenleg nem lehet közlekedni, és kékkel jelöltem azokat a részeket amik a legjobb alternatíváik lehetnek ennek elkerülésére.
A Budai oldalon a Római parton a lámpás kereszteződésnél balra kanyarodva egészen el kell menni a Szentendrei útig. Ahol azon áthaladva jobbra lesz a bringaút, ahol már ki lesz táblázva minden, hogy Szentendrét megközelítsd.
A pesti oldalon kicsit egyszerűbb a helyzet, mivel a Megyeri hidat kell megcélozni, és azon átkelni. 🙂

Szentendre irányából kicsit más a helyzett.
Ha a régi bringaúton jössz akkor vagy egyenesen bejössz a város felé, vagy elmehetsz a Lupa sziget felé is, ahol aztán a Megyeri híd felé veszed az irányt.
Ha viszont az új úton jönnél, akkor sincs baj, hisz a hajó tárolókat elhagyva ki lesz táblázva, merre közelítheted meg a Megyeri hidat ha épp Pestre jönnél. Ha pedig a Budai oldalon maradnál, az új bringaúton miután elhagytad az ártéri szakasz lesz egy nagy autó parkoló. Itt előtte egy kis szakaszon lesz is egy pár méteres bringaút. Ott találod a Lupaszigeti utat, melyen egészen haladj addig míg el nem éred a szentendrei utat, ahol a régi bringaúton folytathatod utadat a város felé 🙂

Remélem időben végeznek a munkával és hamarosan újra birtokba vehetjük a jól megszokott kerékpáros utunkat 🙂

Ha első kézből akarsz információt kapni új bejegyzéseimről, iratkozz fel Youtube csatornámra, vagy kövess be Instagramon ?

Ha pedig kíváncsi lennél, hogy épp merre jártam bringával, nézd meg Strava oldalamat is ?

You may also like

Leave a Comment