Home Bemutatás Balaton kerülés 2022 – videóval

Balaton kerülés 2022 – videóval

by loszparade

Pályafutásom során rengetegszer körbetekertem a Balatont. Hol edzés gyanánt, hol pedig szervetett formában, versenyen vagy egy Föld napi túrán. Mindegyiknek megvolt a maga bája. Valahogy egyik se volt ugyanolyan. Az utóbbi időben pedig annak ellenére, hogy inkább más utakat kerestem, néha csak csak visszatérek és szemlézem a változásokat a tó körül.

Így történt ez 2022 nyár elején is, mikor két év kihagyás után újra rávettem magam, hogy körbekarikkázam kis tengerünket. Viszont ezúttal csak a bringaútra koncentráltan, mivel már nincs kedvem harcolni az autósokkal. Azt a régi báját már rég elvesztette a tó, mikor még nyugodtan lehetett csapatni a főutakon. Most inkább centizgetés, dudálás, és ha a rendőr olyan kedvében van feljelentés jár érte. Sajnos már mindegyikben volt részem ?

Ezen a napon készítettem egy videót is, ami nem titkoltan azért készült volna, hogy bemutassam a szezon kezdete előtt a bringaút állapotát. Hol mikre érdemes figyelni, vagy milyen változások zajlottak le az utóbbi két évben. De addig húztam a munkálatokat míg vége nem lett a nyárnak. Viszont az anyagot nem szerettem volna veszni hagyni ? Végső soron egy kis visszatekintésnek így is jó lesz remélem.
A nyár eleje óta azonban tudtommal történt pár változás. Egyrészt a Balatonrendesnél történt terelés már nincsen, hisz ott átadásra került a felújított szakasz. Illetve a Balatonkenesei részen is gőzerőkkel folyik a munka. Bár nyár végén azért még akadt tennivaló ezen a részen, és átadva se volt. De a jövő szezonra biztos kész lesz az is 🙂

Sajnos a két évvel korábbi viszonyokhoz képest látványos változások nem történtek. Gondolom rengeteg erőforrást felemésztett a Balaton felé vezető bringaút. Ismertebb nevén a BUBA.
De remélem szép lassan a balatoni bringás kör rosszabb minőségű útjai is megkapják a ráncfelvarrást.

A videóhoz jó szórakozást kívánok, és kommentben jöhetnek az észrevételek, illetve írjátok le, hogy nektek melyik része tetszik a legjobban a tónak.
Nekem mindig is a Badacsonyi szakasz volt a szívem csücske, illetve a füredi forrás ?

A tókerülés Strava linkjét az alábbi linken érhetitek el:
https://www.strava.com/activities/7302887581

Ha első kézből akarsz információt kapni új bejegyzéseimről, iratkozz fel Youtube csatornámra, vagy kövess be Instagramon. ?

Ha pedig kíváncsi lennél, hogy épp merre jártam bringával, nézd meg Strava oldalamat is. ?

You may also like

Leave a Comment